Babyshower: ideeën om er een succes van te maken.

Ontdek hoe je een babyshower organiseert met ideeën van onze experts.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dw53c39197/site/advice-pages/fetes-et-celebrations/baby-shower-idee-fete-reussie/baby shower.jpg

Baby shower : Pourquoi et où ?

La baby shower party "arrose" la mère et son futur bébé de cadeaux. Traditionnellement, cette célébration est exclusivement féminine et s'est étendue des États-Unis à l'Europe, y compris l'Italie. L’Afrique, l‘Asie et d'autres régions d'Amérique l’organisent également pour accueillir la naissance d'un bébé, mais sous des noms différents.

Zorg en welzijn van de toekomstige moeder

Maar wat is precies een babyshower? Het idee is om een feest te organiseren geheel gewijd aan de aanstaande moeder en haar beste vrienden. Het doel is haar gerust te stellen, haar vreugde en gevoelens te delen en haar te "verdrinken" in nuttige geschenken ter voorbereiding op de komst van de baby.

Wanneer en hoe organiseer je een babyshower?

Het beste moment is het einde van de zevende maand of het begin van de achtste maand van de zwangerschap, wanneer de aanstaande moeder meer tijd heeft om na te denken over de organisatie, maar ook meer behoefte heeft aan praktische en emotionele steun. Hoe zit het met uitnodigingen? Dat is geen probleem. Er zijn leuke themakaarten in kantoorboekhandels en online. Er zijn zelfs sites waar je ze zelf kunt maken. 

Babyshower: ideeën voor een perfect feest

Als je eenmaal de meest geschikte plaats hebt gevonden - het huis, de tuin, een restaurant... - en je hebt gezorgd voor de uitnodigingen, hoef je alleen nog maar te bedenken hoe je er de best mogelijke dag van kunt maken. De versieringen, het eten, de drankjes, het gebak en de spelletjes staan in het teken van de moeder en de baby, in haar eigen stijl, maar zeker met een thema en in blauwe, roze of pastelkleuren.

Heb je geen inspiratie meer?

Op de website van Chicco vind je een hele reeks accessoires die handig zijn om aan de toekomstige moeder te geven tijdens de babyborrel: wiegen, kinderwagens, autostoelen, nachtlampjes en mobieltjes, knuffels, enz. Je hoeft alleen maar te kiezen!