https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/nl_BE/dw204d53ca/site/05-Categoriepagina/Parentmore_sustainability_04_1024X520.jpg https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/nl_BE/dw204d53ca/site/05-Categoriepagina/Parentmore_sustainability_04_1024X520.jpg

ECO+ CHICCO

ECO+ staat voor het concrete engagement van Chicco om het milieu te respecteren en verantwoordelijk om te gaan met kinderen en de wereld waarin ze zullen opgroeien.

Zorg zit in ons DNA: voor u, voor uw kinderen, voor de mensen waar u van houdt. Daarom zetten wij ons in voor het behoud van het kind en de toekomst van degenen die hier zijn en die zullen komen, met respect voor mens en milieu.

card-image

ECO+ : ons duurzaam assortiment

Gemaakt van bioplastic en gerecycleerd plastic, zijn alle Chicco Eco+ producten veilig, ecologisch en duurzaam.


Het Eco+ gamma wordt geproduceerd met aandacht voor het milieu, zowel bij de ontwikkeling van de producten als bij de creatie van de verpakking, die recycleerbaar is met een minimum aan plastic.


De waarde van Made in Italy

Het Eco+ assortiment is ontworpen en geproduceerd in Italië, met de grootste aandacht voor de kwaliteit en de veiligheid van de producten, altijd met respect voor de natuur.

landing-detail-image

Waar komt gerecycled plastic vandaan?

Heeft u zich ooit afgevraagd waar het plastic dat tijdens het gietproces wordt verworpen, terechtkomt? Als het vroeger niet werd gebruikt, wordt het nu opnieuw verwerkt tot een nuttig materiaal voor de creatie van nieuwe producten en dat is precies hoe het Eco+ gamma duurzaam speelgoed van Chicco is ontstaan!

landing-detail-image

Weet u wat bioplastics zijn?

Dit zijn grondstoffen die afkomstig zijn van plantaardige bronnen zoals tarwe, maïs of bieten. De beste grondstoffen voor onze duurzame en milieuvriendelijke Eco+ producten zijn afkomstig van landbouwproductieafval dat niet voor voedsel kan worden gebruikt.

Speel op natuurlijke wijze!

Wij willen u begeleiden op deze reis en u helpen onze inzet voor het milieu en de mensen die er deel van uitmaken te herkennen, daarom hebben wij speciale pictogrammen gecreëerd waaraan u onze duurzame producten kunt herkennen.

landing-detail-image

Onze producten bestaan voor 60% uit bioplastic uit hernieuwbare bronnen.

landing-detail-image

Met 80% gerecycled plastic uit industrieel afval helpen onze producten om een materiaal een nieuw leven te geven en zo de hoeveelheid afval te verminderen.