Mission bambini

Sinds haar oprichting heeft de stichting meer dan 1.300.000 kinderen geholpen via 1.450 projecten in Italië en in 72 landen over de hele wereld. De stichting wordt bij haar administratieve taken ondersteund door verschillende institutionele organen: de voorzitter, het beheerscomité, het technisch comité en de accountantscommissie.

Mission Bambini steunt projecten voor kinderen en jongeren in nood: deze projecten worden gerund door non-profitorganisaties (partners). Elk verzoek om steun wordt bestudeerd en het project wordt zorgvuldig geselecteerd aan de hand van een reeks parameters, voordat het wordt uitgevoerd in samenwerking met andere particuliere actoren in de gezondheidssector. Na ondertekening van een "ethisch contract" worden de middelen vrijgemaakt naarmate het project zich ontwikkelt. De uitvoering van de gesteunde projecten wordt in verschillende stadia gecontroleerd en geëvalueerd door middel van periodieke verslagen van de partner, inspecties ter plaatse door leden van de Stichting en bezoeken van vrijwilligers.


De jaarrekening van de stichting wordt gecontroleerd door een extern accountantskantoor. De stichting heeft 22 medewerkers. Naast haar eigen personeel kan de stichting rekenen op de inzet van 1000 vrijwilligers op nationaal niveau. Begin 2015 heeft de Italiaanse stichting Mission Bambini Zwitserland en het fonds Friends of Mission Bambini - USA opgericht.


De beslissing van Chicco om samen te werken met de stichting "Mission Bambini" vloeit voort uit de gemeenschappelijke Italiaanse oorsprong van hun respectieve stichters, de Cavaliere del Lavoro Pietro Catelli en de heer Goffredo Modena, en het feit dat deze twee organisaties in solidariteit een grond vinden voor gedeelde en vruchtbare samenwerking.


MEER OVER DE STICHTING


www.missionbambini.org

FOTO-TENTOONSTELLING

De Franse dochteronderneming opende haar hart in Cambodja en organiseerde in juni 2017 een fototentoonstelling gewijd aan de missies in het kinderziekenhuis van Angkor.

landing-detail-image

card-image

FOTO-TENTOONSTELLING

De Franse dochteronderneming opende haar hart in Cambodja en organiseerde in juni 2017 een fototentoonstelling gewijd aan de missies in het kinderziekenhuis van Angkor.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/nl_BE/dwe90185ec/site/landing-pages/mission-bambini/Expo Photo Chicco France.jpeg