MENSEN IN HET MIDDELPUNT

Wij hebben altijd achter de ouders en al degenen die zorgen voor kinderen gestaan, vooral die in moeilijkheden, die wij elk jaar met concrete initiatieven steunen.


En dat is niet alles: we zorgen ook voor ons gastgebied, waarbij we altijd een oogje in het zeil houden.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/nl_BE/dwf3d2c202/site/about-us/LANDING RESPONSABILITA' SOCIALE/GettyImages-825918836.jpg
ONZE PROJECTEN

Elke dag promoten wij solidariteitsacties om ouders en gezinnen in nood te helpen.

card-image

Het Chicco di Felicità initiatief

Een initiatief geboren in 2010 om de kindertijd en de toekomst van kinderen in moeilijkheden te ondersteunen.


De Chicco di Felicità (zaadje van geluk) is een geschenk van solidariteit dat dit engagement vertegenwoordigt en elk jaar in beperkte edities wordt vernieuwd, dankzij de interpretatie van nieuwe partners.


Het gedoneerde geld financiert de projecten van de vereniging CAF - Centro di Aiuto ai Minori e alla Famiglia in Crisis. Sinds 1979 ontvangt en verzorgt CAF kinderen en jongeren die uit hun gezin van herkomst zijn weggehaald omdat ze in grote moeilijkheden verkeren, zodat ze rust en vertrouwen kunnen vinden bij volwassenen. De vereniging ondersteunt ook gezinnen bij het hervinden van de opvoedingsvaardigheden die nodig zijn om de emotionele relatie tussen ouders en kinderen te behouden en ervoor te zorgen dat deze laatste een adequate opvoeding krijgen.

card-image

Personen en gebieden

Wij geloven dat aandacht voor de behoeften van de mensen en het grondgebied dat ons opvangt van fundamenteel belang is om er deel van uit te maken. 


Daarom steunen wij organisaties en verenigingen die gezinnen en kinderen in moeilijkheden in de regio helpen en steunen wij diverse projecten ten gunste van kunst en cultuur.

card-image

MISSIE BAMBINI

Het project werd in 2013 gelanceerd in samenwerking met de Bambini Missie Foundation om de behandeling van hartaandoeningen bij kinderen in de armste landen te bevorderen. Bij dit initiatief waren verschillende dochterondernemingen van de groep betrokken bij één enkel project voor sociale verantwoordelijkheid. 


Tot op heden zijn 36 medische missies, 425 operaties, 7.810 diagnostische screenings en 1.304 uren opleiding voor plaatselijk medisch personeel ondersteund.