Het magische moment van borstvoeding

Volg ons op het web Borstvoeding biedt talloze voordelen, niet alleen vanuit voedingsoogpunt maar ook vanuit psycho-fysiek oogpunt, om nog maar te zwijgen van de relatie tussen moeder en baby. Laten we eens kijken waarom.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dw4e5ba848/site/advice-pages/allaitement/moment-magique-allaitement/momento-magico-allattamento (1).jpg

1. Het is de beste voeding voor de baby

Moedermelk is de beste voeding voor pasgeborenen, omdat zij alle voedingsstoffen bevat die nodig zijn om volledig te voldoen aan de voedingsbehoeften van baby's tot 6 maanden oud, zodat zij goed groeien en beter beschermd zijn tegen infecties.

2. Kracht voor moeder en kind

Borstvoeding heeft op korte en lange termijn vele voordelen voor moeder en kind: de cellen, hormonen en antilichamen in moedermelk helpen de baby zich te verdedigen tegen bepaalde ziekten, terwijl de moeder die borstvoeding geeft minder kans heeft bepaalde ziekten te ontwikkelen..

3. Voedsel is altijd klaar, beschikbaar en veilig

Moedermelk is gratis, altijd op de juiste temperatuur en perfect verteerbaar voor de baby. Het is ook uiterst handig voor de moeder. Het is vrij van besmetting en veilig te bereiden, waardoor het volledig veilig is voor peuters.

4. Het brengt moeder en baby dichter bij elkaar en geeft ze een goed gevoel.

Borstvoeding is meer dan een manier om een van de belangrijkste fysiologische behoeften van de baby te bevredigen: het is ook een moment van verbondenheid tussen moeder en kind, vol emoties en sensaties. Bevrediging van deze behoefte geeft zowel moeder als baby een diep gevoel van welzijn en rust, en geeft de moeder een gevoel van voldoening dat zij essentieel is voor de groei en ontwikkeling van haar baby.


Al deze voordelen hebben de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ertoe gebracht borstvoeding aan te bevelen gedurende ten minste de eerste zes maanden van het leven van een baby, en moeders worden aangemoedigd om tot de leeftijd van één jaar moedermelk als belangrijkste voedingsbron te behouden en geleidelijk andere voedingsmiddelen te introduceren.