Moedermelk, ook als je er niet bent.

Het blijft mogelijk om je baby kostbare borstvoeding te geven ook als je opnieuw gaat werken of even afwezig bent.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dw6352df8e/site/advice-pages/allaitement/lait-de-maman-quand-elle-n-est-pas-la/latte-materno-allattamento-artificiale.jpg

Steeds vaker worden nieuwe moeders gedwongen hun baby voortijdig te verlaten om weer aan het werk te gaan, zelfs na enkele maanden.

In dit geval is er naast de begrijpelijke vrees om de baby te moeten verlaten, de angst om de borstvoeding te moeten staken omdat het onmogelijk is om bij de voeding aanwezig te zijn.

Het gebruik van gereconstitueerde melk is echter niet de enige optie. Nieuwe moeders kunnen ook proberen een borstkolf te gebruiken, melk uit de borst op te vangen in een steriele container en deze te bewaren in de koelkast of vriezer.

Iedereen kan de baby voeden

Met behulp van de borstkolf kan de baby met moedermelk worden gevoed - ook als de moeder aan het werk is of niet thuis is - door oma, papa of wie dan ook en kan hij of zij genieten van alle voordelen van moedermelk als mama er niet is.

GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN

Veel moeders aarzelen om een borstkolf te gebruiken en denken dat het ingewikkeld en ongemakkelijk of zelfs pijnlijk is voor de borst.

In werkelijkheid is de werking van een borstkolf zeer zacht; en de druk en de intensiteit van het afkolven kunnen door de borstvoedende moeder worden aangepast aan haar behoeften.

Gewoonlijk stroomt de melk na de eerste paar keer kolven vrij en dit vergt geen inspanning van de moeder en veroorzaakt geen ongemak of irritatie. Daarom is de borstkolf een nuttige bondgenoot om de moeilijkheden bij het geven van borstvoeding in alle omstandigheden het hoofd te bieden, zodat peuters altijd zo lang mogelijk toegang hebben tot moedermelk, ondanks afwezigheid en obstakels.