Voor een serene borstvoeding.

Voor borstvoeding in de beste omstandigheden is het van het grootste belang dat de baby correct wordt aangelegd.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dw6bb8bc4b/site/advice-pages/allaitement/pour-un-allaitement-serein/allattamento-e-relazione (1).jpg

Borstvoeding kan van enkele minuten tot een half uur duren. Het is dus wenselijk dat mama comfortabel kan zitten op een rustige plek. Dat is zowel voor haar als voor de baby belangrijk.


Het beste wordt de baby horizontaal gehouden, naar het lichaam van de mama gekeerd, buik tegen buik, met zijn neusje vlakbij de tepel. Het kan nuttig zijn een borstvoedingskussen te gebruiken, zodat de baby op de juiste hoogte ligt en mama een comfortabele houding kan aannemen met ondersteuning van de rug en armen.


Daarna moet je enkel even bewegen met de tepel en de baby zal zijn mondje openen, naar de tepel happen en beginnen drinken.

Om alle risico's op irritatie of kloven op de tepels te vermijden, moet je erop letten dat de baby zijn mond wijd openspert en zowel de tepel als een deel van de tepelhof in de mond neemt, waarbij zijn neus en kin contact maken met je borst.


Je kleintje zal snel beginnen drinken om de stuwing te stimuleren, waarna het ritme geleidelijk aan rustiger zal worden maar het drinken intensiever. Dit is een teken dat de voeding goed verloopt.