Slapen tijdens de zwangerschap

Hoe zorg je ervoor dat je goed slaapt ondanks je zwangere buik?

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dw4a7f65d6/site/advice-pages/grossesse/le-sommeil-durant-la-grossesse/dormire-con-il-pancione.jpg

Hier zijn enkele tips om goed te slapen ondanks een bolle buik en de gebruikelijke ongemakken in de late zwangerschap.

Goed slapen tijdens de zwangerschap is absoluut essentieel voor het welzijn van de aanstaande moeder. Heel vaak kunnen echter een aantal problemen, zoals de frequente behoefte om te plassen, de steeds energiekere bewegingen van de foetus, hormonale veranderingen en bijzonder frequente rugpijn, de slaap beïnvloeden.

Hier zijn enkele tips om goed te slapen met een bolle buik.

De juiste positie vinden

De houding die wetenschappers en deskundigen aanraden voor zwangere vrouwen is de zijligging (bij voorkeur links) met licht gebogen knieën.

Deze houding vermindert de zwelling en het vasthouden van water, en voorkomt zo dat het gewicht van de foetus tegen de interne organen en bloedvaten drukt.

Gebruik een speciaal kussen

Het gebruik van een speciaal ontworpen kussen kan u helpen om goed te slapen met uw zwangere buik.

Zwangerschapskussens zijn ontworpen om het lichaam van de vrouw volledig te ondersteunen en rugpijn te helpen voorkomen. Bovendien kunnen deze kussens door het bevorderen van een zijligging ook de kwaliteit van de slaap verbeteren.

Het kussen ondersteunt met name de knieën en enkels, houdt ze in lijn met de heupen en voorkomt zo mogelijke pijn en ontsteking van de heupzenuw en verbetert het comfort van de aanstaande moeder.

Door een modulair kussen te kiezen, kunt u voldoen aan de verschillende ondersteuningsbehoeften van uw lichaam, die zullen veranderen naarmate uw buik groeit. Met dit kussen kunt u de meest comfortabele positie vinden voor een goede nachtrust tijdens uw hele zwangerschap.