HET PROJECT ONTDEKKEN

De dochterondernemingen van Chicco in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Duitsland, België, Zwitserland, Rusland, de Verenigde Staten en Argentinië steunen sinds 2013 de stichting "Mission Bambini" met programma's die gericht zijn op de behandeling van hartaandoeningen bij kinderen.


Elk jaar worden 1 miljoen kinderen geboren met een aangeboren hartafwijking. Kinderhartchirurgie corrigeert hartziekten bij kinderen onmiddellijk na de geboorte. Zonder dat zouden kinderen geen jaar leven. In het Westen is het een veel beoefend specialisme waarmee jonge patiënten kunnen worden geopereerd en in de meeste gevallen weer een vrijwel normaal leven kunnen leiden. In de armste landen is er vaak een gebrek aan artsen en soms zelfs aan ziekenhuisfaciliteiten die voldoende zijn uitgerust om dergelijke complexe operaties uit te voeren.


"Als vrijwillige artsen gaan wij persoonlijk naar de meest behoeftige landen om kinderen met een hartziekte te helpen en de vaardigheden van plaatselijke artsen in de ongelooflijke discipline van de kinderhartchirurgie te verbeteren. De blik in de ogen van de kinderen die we ontmoeten is een mengeling van tederheid en trots. Deze kinderen zijn niet zoals de anderen. Ze lijden in stilte, zonder de aandacht te trekken en ze zijn in staat diepe dankbaarheid te tonen".card-image

Dr. Stefano Marianeschi

Hoofd kinderhartchirurgie in het ziekenhuis Niguarda Ca' Granda in Milaan (Italië) en sinds 2009 vrijwillig arts voor de Stichting Mission Bambini.


"Op een dag vroeg een achtjarige jongen ons hem te genezen zodat hij met zijn vrienden kon voetballen. Na de operatie bezocht hij ons en gaf ons een bal als teken van dank. Voor de artsen was dit alleen maar een aanmoediging om vrijwilligerswerk te blijven doen, en niet alleen maar vrijwilliger te worden".

card-image

Dr. Nadia Assanta

Cardioloog in het ziekenhuis van Massa (Italië) en sinds 2008 vrijwillig arts voor de Stichting Mission Bambini.