Veilig met anti-verlaten autostoelen

Technologie die ouders waarschuwt dat het kind alleen in het voertuig wordt achtergelaten.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dwce9d93ae/site/advice-pages/voyage/siege-auto-anti-abandon-caracteristiques-avantages/BEBECARE-ok.jpg

Een nieuwe wet in sommige landen

In verschillende landen is het gebruik van een waarschuwingsapparaat om ouders te waarschuwen dat een kind alleen in het voertuig wordt achtergelaten onlangs verplicht geworden voor kinderen tot 4 jaar. Het doel is te voorkomen dat baby's en kinderen per ongeluk alleen in het voertuig worden achtergelaten.

Een snel, eenvoudig en veilig geïntegreerd systeem

Chicco heeft in samenwerking met Samsung de Chicco Bebècare-technologie ontwikkeld - het eerste anti-verlating systeem dat bestaat uit sensoren die in het autostoeltje geïntegreerd zijn om de aanwezigheid van het kind in het autostoeltje te detecteren en die een visueel en auditief alarm naar de smartphone van de ouder of verzorger sturen als deze het voertuig verlaat terwijl het kind nog in het autostoeltje zit. Als de eerste waarschuwing niet binnen enkele seconden wordt gedeactiveerd, stuurt de met Bluetooth verbonden toepassing vervolgens onmiddellijk een waarschuwing met de gegevens die nodig zijn om de auto en het kind te lokaliseren naar de andere contactpersonen die in de account zijn ingevoerd - ouders, grootouders, babysitter enz.

Of een universele accessoire

Als alternatief voor de in het autostoeltje geïntegreerde systemen, heeft Chicco BebèCare easy-tech ontwikkeld: een onafhankelijk toestel dat aan het harnas of de veiligheidsgordel van een bestaand autostoeltje wordt bevestigd. Het is een universeel anti-verlatingsmiddel dat op alle autostoelen kan worden gebruikt. Het accessoire communiceert met de Chicco BebèCare applicatie en genereert dezelfde waarschuwingen als het Chicco Bebècare systeem dat in het autostoeltje is geïntegreerd. Het stuurt een waarschuwing naar de bestuurder van het voertuig en vervolgens, indien nodig, naar de andere geregistreerde contactpersonen als het eerste waarschuwingsniveau niet gedeactiveerd is.