Het belang van de eetruimte bij het spenen

Baby's leren snel de kinderstoel te associëren met voedingstijden en daarom is het belangrijk een ritueel te creëren dat bij elke voeding moet worden gevolgd.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dwc4b68405/site/advice-pages/sevrage/espace-de-repas/pappa-svezzamento.jpg

Baby's leren snel de kinderstoel te associëren met voedingstijden en daarom is het belangrijk een ritueel te creëren dat bij elke voeding moet worden gevolgd.

Kinderen zijn gewoontedieren en hebben behoefte aan zekerheid. Daarom kan het nuttig zijn om bij het spenen een soort maaltijdritueel te creëren door een zeer specifieke plaats in huis aan te wijzen waar kinderen consequent eten en door dezelfde methoden en "instrumenten" te gebruiken - van de kinderstoel tot het bestek en serviesgoed - om een sfeer van rust, sereniteit en samenzijn te creëren.

De rol van de kinderstoel

De kinderstoel speelt een belangrijke rol omdat het kind hem onmiddellijk en instinctief associeert met etenstijd en hem van meet af aan herkent als de specifieke plaats waar deze activiteit plaatsvindt.

Soms, wanneer peuters huilen omdat ze honger hebben, volstaat het om hen te kalmeren door gewoon in hun kinderstoel te gaan zitten, omdat ze weten dat het eten snel zal komen.

Behalve dat de kinderstoel comfortabel en veilig is, is het ook belangrijk dat hij kan worden aangepast aan de groei van uw baby. Hij kan dus in de eerste maanden in een liggende wipstoel worden veranderd en daarna in een echte stoel wanneer de baby rechtop kan zitten.

Aan tafel met mama, papa en broers en zussen

De kinderstoel moet zo vroeg mogelijk aan tafel worden gezet wanneer mama, papa en andere broers en zussen aan het eten zijn, zodat de baby kan ervaren hoe het is om samen te eten en het leren door het imiteren van het gedrag van anderen te stimuleren: hoe bestek te gebruiken en wat wel en niet te doen aan tafel. In dit verband is het zeer belangrijk het goede voorbeeld te geven, ook uit voedingsoogpunt