Waarom een draagzak?

De draagzak maakt nauwer lichamelijk contact mogelijk. Positief voor de ouders en geruststellend voor de baby, het maakt iedereen gelukkig.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dw200dc40f/site/advice-pages/promenade/un-porte-bebe-pour-plus-de-proximite/marsupio-per-stare-vicini.jpg

Waarom je baby in een draagzak dragen?

Uw kind in een draagzak dragen zorgt voor nauw lichamelijk contact dat positief is voor de ouder en geruststellend voor het kind - een bevredigende ervaring voor beiden.


Vanaf de eerste maanden na de geboorte kunt u ervoor kiezen uw kind te dragen in een draagdoek - een accessoire dat kan zorgen voor constant en langdurig fysiek contact met uw baby. Laten we eens kijken waarom draagdoeken een goede optie zijn om kinderen te dragen.

Het belang van fysiek contact

Fysiek contact tussen moeder en kind is belangrijk voor beiden, vooral in de eerste weken na de geboorte, wanneer de intense en exclusieve relatie die tijdens de zwangerschap werd ervaren, verloren gaat.


Uw kind in een draagdoek dragen heeft een onmiddellijk en blijvend positief effect. Het dragen van je kind in een draagdoek heeft een onmiddellijk en blijvend positief effect. Het stelt je in staat om altijd voor je kind te zorgen, het schept vertrouwen in jezelf als moeder en in je vermogen om de behoeften van je baby te begrijpen en daarin te voorzien.

De waardevolle bewegingsvrijheid

Het gebruik van een draagzak geeft u bewegingsvrijheid, wat heel belangrijk is. U kunt van kamer naar kamer gaan of besluiten het huis te verlaten voor een wandeling zonder al te veel logistieke moeite, wetende dat uw kind er altijd bij is. Met je baby in de draagzak kun je zelfs in de verleiding komen om wat huishoudelijke klusjes te doen. Maar wees voorzichtig - het is essentieel om de veiligheid van uw kind voorop te stellen en activiteiten te vermijden die kunnen leiden tot een botsing of een ander huishoudelijk ongeval.

Ook een contact met papa

Ook voor de vader is het gebruik van de draagdoek een goede gelegenheid om in nauw contact met de baby te blijven en elkaar te leren kennen.


Vroeg en langdurig contact met het kind, via de draagdoek, is een belangrijke gelegenheid voor de vader om zijn baby te leren kennen en een relatie op te bouwen waardoor de baby zijn vader als een belangrijke figuur kan herkennen, wat de ontwikkeling van de vader-kind-band bevordert.