Fijne wandeling!

Wandelen in de frisse lucht: welzijn voor kinderen van alle leeftijden

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dw124da55b/site/advice-pages/promenade/la-marche-au-grand-air/passeggiare-all-aria-aperta-1.jpg

Buiten zijn is goed voor baby's vanaf de eerste dagen na de geboorte. Volg gewoon deze tips om te genieten van ontspannende wandelingen in de frisse lucht.


Er is geen reden om pasgeborenen niet mee naar buiten te nemen als ze nog maar een paar weken oud zijn. Wandelingen in de buitenlucht zijn een must voor kinderen van alle leeftijden en bieden moeders de gelegenheid zich te ontspannen en ook plezier te maken. Het is echter belangrijk om enkele eenvoudige tips te volgen.

Kies het beste moment van de dag

Wanneer u met uw kind een ontspannende wandeling maakt, is het belangrijk het beste moment van de dag te kiezen. Vermijd de warmste uren in de zomer en de koudste in de winter.

Groen is beter

Wanneer u een plaats kiest om met uw kind te wandelen, is het altijd het beste om plaatsen te kiezen met zo weinig mogelijk verkeer. Idealiter loopt u waar mogelijk in groene gebieden zoals parken of landweggetjes.

Met de draagzak of kinderwagen

In de draagzak, in contact met de geruststellende warmte van mama, comfortabel liggend in de kinderwagen of zittend in de wandelwagen, wordt de baby omringd door prikkels die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de zintuigen: kleuren, geuren, mensenstemmen, natuurgeluiden - voor de baby is een wandeling in de buitenlucht een belangrijke gelegenheid om de wereld rondom hem te ontdekken en van dag tot dag te leren kennen.