Ja aan de zomer, neen aan de muggen!

Hoe bescherm je je baby tegen deze ongewenste diertjes tijdens de zomer?

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dw3db1521d/site/advice-pages/bien-etre-et-protection/oui-a-l-ete-non-aux-moustiques/anti-zanzare-bambino.jpg

Muggen vind je bijna overal ter wereld en door de klimaatwijzigingen en de toename van de vochtigheid blijven ze zich verspreiden. Sommige soorten zijn ook actief overdag. Muggenbeten zijn in onze contreien beslist ongevaarlijk maar kunnen toch lastig zijn, vooral voor baby's. Je kunt ze beschermen met antimuggenproducten die geschikt zijn voor kinderen, bij voorkeur een op planten gebaseerd product dat de huid niet irriteert.


Het volstaat een dunne laag antimuggenproduct aan te brengen op de huid van je kind, zonder te veel te gebruiken en waarbij je elk contact met de ogen of de mond vermijdt. Je kunt ook een fijn muggennet gebruiken om het babybedje thuis of het wiegje tijdens een wandeling te beschermen. Je kunt ook enkele voorzorgen nemen om muggen te voorkomen: vermijd stilstaand water in de buurt van ramen en draag geen te sterk parfum, want dit trekt muggen aan. Op deze manier heb je er alles aan gedaan om de ongewenste beestjes te ontmoedigen en je kind een zoemloze zomer te bezorgen!