Laten we gaan wandelen!

Zijn dagelijkse wandeling is meer dan vermaak, het is een waardevolle bron van prikkels en ervaringen voor baby.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dwe06eeee2/site/advice-pages/promenade/partons-en-balade/a-spasso.jpg

Voor peuters is naar buiten gaan en genieten van de zon een leuke nieuwe ervaring, een tegengif tegen de verveling en zelfs irritatie die dagen binnenshuis veroorzaken.

Kleurrijke auto's, grote lawaaierige bussen, mensen op de stoep, honden aan de lijn - al deze beelden dienen om de nieuwsgierigheid en verbeelding van de baby te voeden. Wandelen is daarom een belangrijk moment voor elk kind. Hier volgen enkele tips over hoe u deze wandeling het beste kunt organiseren.

De juiste kleren

Vanwege de temperatuurschommelingen is het belangrijk dat uw kind veelzijdige kleding draagt. Door uw baby in laagjes te kleden, kunt u afhankelijk van de temperatuur kleding toevoegen of verwijderen.

De luiertas

Zelfs als lange wandelingen nog niet op de agenda staan, is het toch belangrijk om altijd een tas met schone kleren klaar te zetten voor de baby die in een paar minuten vies of nat kan worden! Daarom is het altijd raadzaam om met een complete set kleren in je tas op pad te gaan, zodat je je kind zo nodig kunt verschonen.

Snacks en flesvoeding

Als je met je baby gaat wandelen, is een snack onmisbaar. Of het nu fruit, yoghurt of koekjes zijn, het is belangrijk om je kleintjes iets te geven voor als ze honger krijgen. En, zoals we weten, zijn er veel prikkels die de eetlust van een kind kunnen opwekken.

Een lichte kinderwagen

Een lichte, gemakkelijk te manoeuvreren kinderwagen die gemakkelijk kan worden opgevouwen en in de auto gezet, is essentieel wanneer u een wandeling met de baby voorbereidt.

De kinderwagen die u meeneemt voor een wandeling moet echter wel voorzien zijn van alle nodige accessoires: een regenhoes voor als het slecht weer is en een apparaat om de baby te beschermen tegen de zonnestralen.