De voordelen van een draagzak

De draagzak bevordert de cognitieve en emotionele ontwikkeling van baby's vanaf de eerste levensdagen.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dw6cf7edfb/site/advice-pages/promenade/bienfaits-du-portage-pour-bebe/babywearing.jpg

Wat is portage?

Portage is een methode om een kind tegen je buik of rug te dragen in een draagdoek of draagzak. De baby voelt zich gerustgesteld tegen het lichaam van zijn moeder en vader, waardoor hij zich beter kan ontwikkelen.

DE VOORDELEN VAN EEN DRAAGZAK

De draagzak heeft veel voordelen voor baby en ouders.


  • Dragen vergemakkelijkt de spijsvertering door de rechtopstaande positie
  • Schept een band tussen ouders en baby
  • Stimuleert de cognitieve vermogens van het kind en draagt bij tot een gezonde ontwikkeling.
  • Helpt de baby beter te slapen

DE VOORDELEN VAN EEN DRAAGZAK VOOR OUDERS

De draagzak heeft ook veel voordelen voor baby en ouders:

  • Maakt een grotere bewegingsvrijheid mogelijk
  • Zorgt voor een band tussen de baby en de ouder.
  • Vergemakkelijkt de borstvoeding

Babydragen, een warme omhelzing die de baby helpt groeien

Voor pasgeborenen is nauw contact met de moeder een basisbehoefte die de emotionele en cognitieve ontwikkeling bevordert. Dragen wordt daarom sterk aanbevolen vanwege de nabijheid tussen ouders en baby.

Een sterke band vanaf het begin zorgt voor een gevoel van vertrouwen en veiligheid voor de baby.

Negen maanden lang heeft je baby in symbiose met jou geleefd. Hoewel hij of zij niet langer in je lichaam zit, heeft hij of zij nog steeds het gevoel nodig dat je fysiek dichtbij bent, om zich getroost en beschermd te voelen. Nauw contact met u helpt uw baby rustig en gelukkig op te groeien, zodat hij of zij een gelukkige, zelfstandige en weerbare volwassene kan worden.

De band tussen moeder en kind is belangrijk voor moeder en kind.

Voor de pasgeborene is nauw contact met de moeder essentieel, omdat het de goede ontwikkeling bevordert van de delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het leren en het vermogen zich aan te passen en te reageren op stress. Ook voor moeders is deze nabijheid zeer waardevol, omdat het de hersencircuits activeert die te maken hebben met de zorg voor kinderen, empathie en angstbeheersing.

Omarmd en beschermd vanaf de eerste levensdagen

De band tussen moeder en kind ontwikkelt zich op natuurlijke wijze, en de gewoonte om uw baby tegen uw lichaam te dragen versterkt deze. Babywearing - de naam zegt het al - bevordert niet alleen de emotionele en cognitieve ontwikkeling van het kind, maar ook een goede lichamelijke ontwikkeling.

Bij het dragen is de houding van de baby natuurlijk en fysiologisch.

Wat zijn de belangrijkste redenen om een baby in een draagdoek te dragen? Een geschikte draagdoek die de baby perfect om het lichaam van de moeder wikkelt, bevordert niet alleen het knuffelen en het constante contact, maar bevordert ook de goede ontwikkeling van de heupen van de baby, ondersteunt de rug en houdt de nek en het hoofd in de juiste positie, zodat de luchtwegen vrij blijven.