Wanneer je baby z'n neus verstopt is.

Door het teveel aan neusslijmen te verwijderen, kan je kindje regelmatiger ademen, kan het beter slapen en zal het ook een betere eetlust hebben

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dwf8435eb3/site/advice-pages/bien-etre-et-protection/lorsque-le-bebe-a-le-nez-bouche/pulizia-nasino-chiuso (1).jpg

Zoutoplossing en babyvliegen

Verkoudheden komen veel voor bij jonge kinderen. Soms worden ze veroorzaakt door temperatuurverschillen, maar ook vaak door virussen.


Bij een verkoudheid moet je er altijd voor zorgen dat de neus van je kindje goed vrij blijft, zodat hij goed kan ademen, rustig kan slapen en goed aan de borst of de fles kan drinken.


Baby's kunnen echter hun neusje niet snuiten. Daarom moet je het neusje spoelen met fysiologisch serum en, als de neus echt dicht zit, vervolgens een neuspeertje gebruiken. Het fysiologisch serum is mild voor het neusslijmvlies en maakt de slijmen zacht waardoor ze makkelijker vrijkomen. Met het neuspeertje kan je de neus op een zachte manier vrijmaken. Zo kan je baby normaal ademen en vermijd je alle risico's van het verspreiden van kiemen en bacteriën.

Ja tegen zuiging, nee tegen dwang

Het uitzuigen van neusslijm bij een baby is niet populair bij kinderen, vooral niet bij oudere kinderen. Daarom is het belangrijk om te proberen ze in een rustige omgeving en in een ontspannen houding voor te bereiden.