Voel je op je gemak met je buik.

Tijdens de zwangerschap zijn enkele kleine ongemakken als gevolg van een vergrote buik en borsten onvermijdelijk.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dw248b2844/site/advice-pages/grossesse/a-l-aise-avec-votre-ventre/a-proprio-agio-nonostante-il-pancione.jpg

Hier volgen enkele tips over hoe je je goed en comfortabel kunt voelen in je lichaam, zodat je je ook tijdens de zwangerschap mooi en ontspannen kunt voelen.

Als het lichaam van een vrouw verandert, volgt het de natuurlijke stadia van de zwangerschap.


Door de hormonen zwellen de borsten op en lijken ze voller, de lichaamscontouren worden zachter en de bolle buik maakt het moeilijker om te bewegen. Al deze veranderingen, samen met stemmingswisselingen, kunnen uw relatie met uw lichaam en uw nieuwe fysieke verschijning beïnvloeden.


Laat ons u enkele tips geven om u goed en comfortabel te voelen in uw lichaam, ondanks uw bolle buik.

1. Zorg voor je lichaam

Voor jezelf zorgen is een geweldige manier om een actieve rol te spelen in de transformatie die plaatsvindt, zodat je lichaam zich kan aanpassen aan de veranderende ritmes van de zwangerschap zonder daar al te veel onder te lijden. Het is de eerste daad van liefde voor de baby die gaat komen en het is ook een daad van liefde voor jezelf. Trakteer uzelf op een warm bad en smeer uw lichaam in met een rijke, vochtinbrengende crème. Neem tijd voor jezelf om te zorgen voor je lichaam en het kleine wonder binnenin.

2. Een evenwichtig dieet volgen

Kies voor een verscheidenheid aan gezonde voedingsmiddelen en beperk - of liever gezegd schaf - alcohol, koffie en roken af. Probeer een gezonde levensstijl aan te nemen en maak ontspannende en energiegevende wandelingen.

3. Kies comfortabele kleding

Om je ondanks je bolle buik comfortabel te voelen, kies je comfortabele, lichte kleding waarin je kunt ademen. Draag geschikt ondergoed, zoals een goede beha van natuurlijke vezels die de borsten kan ondersteunen terwijl ze groeien, met brede bandjes om het gewicht te verdelen, of misschien een gordel om het gewicht van je buik te verlichten en je rug te ondersteunen. Zo voorkomt u rugpijn, ontspant u uw spieren en voelt u zich altijd mooi en comfortabel.