Chicco Modeprojecten - #FORABETTERWORLD

Verschillende projecten bevestigen de constante zoektocht van Chicco naar meer duurzame kleding- en schoenencollecties.


Zorg zit in ons DNA: voor u, voor uw kinderen, voor de mensen waar u van houdt. Daarom zetten wij ons in voor het behoud van het kind en de toekomst van degenen die hier zijn en die zullen komen, met respect voor mens en milieu.

Ontdek al onze duurzame projecten

card-image

OEKO-TEX® CERTIFICERING

Chicco bevestigt zijn inzet voor de allerkleinsten met de INTERNATIONALE OEKO-TEX® CERTIFICERING, een garantie voor ecologische veiligheid in de hele productieketen, de afwezigheid van schadelijke stoffen, de aandacht voor alle onderdelen (zelfs de ritsen, knopen...)

card-image

BIOLOGISCH KATOEN VOOR EEN NATUURLIJKE STIJL

Chicco blijft biologisch katoen gebruiken in zijn kledingcollecties. Het is een katoen dat geteeld wordt met methodes die een lage impact hebben op het milieu.

card-image

ONS KATOEN IS... DUURZAAM!

Katoen dat geteeld wordt volgens een programma met als doel gecertificeerde katoengarens op de markt te brengen die geteeld zijn volgens alle maatregelen die het DUURZAAM maken, zowel vanuit milieu- als economisch en sociaal oogpunt.

De hele toeleverings- en productieketen wordt getraceerd en volgt dezelfde duurzaamheidsmaatregelen.

card-image

DOUPONT™ SORONA® EN GERECYCLEERDE MATERIALEN

Chicco's engagement voor gerecycleerde materialen blijkt uit de keuze van synthetische vezels, afkomstig van voor of na consumptie gerecycleerde bronnen, die zeer sterk en veelzijdig zijn.

Dupont™ Sorona® is een eco-efficiënte vezel met hoge prestaties, gedeeltelijk gemaakt van hernieuwbare plantaardige ingrediënten.