Bouwen aan morgen voor de nieuwe generaties

Bij Chicco hebben we een duidelijke visie: een wereld waarin kinderen dragen en opvoeden voor iedereen wenselijk en duurzaam is. Daarom zetten wij ons elke dag in voor een betere toekomst door concrete en verantwoorde acties en keuzes.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/nl_BE/dw5ee6d2d9/site/about-us/LANDING SOSTENIBILITà AMBIENTALE/Parentmore_sustainability_04_sostenibilità ambientale 1900x900.jpg

Onze projecten

Wij nemen veel initiatieven om het milieueffect van onze producten en processen te verminderen.

ECO+ speelgoed

Ons assortiment speelgoed van bioplastic en gerecycled plastic, voor veilig en duurzaam plezier.

Meer weten

ECO+ Black-Relux

Black Re-Lux is de trendy collectie kinderwagens en reiswiegen, ontstaan uit de ontmoeting tussen duurzaamheid en stijl.

Meer weten

Mode collectie

Op het gebied van mode bevestigen verschillende projecten de voortdurende zoektocht naar steeds duurzamere collecties.

Meer weten
card-image

Wij zijn lid van het United Nations Global Compact

Sinds 2017 is Artsana ondertekenend lid van het United Nations Global Compact (UNGC), 's werelds grootste duurzaamheidsinitiatief voor bedrijven. Wij nemen actief deel aan werkgroepen voor de ontwikkeling en verspreiding van beste praktijken bij de uitvoering van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's).

card-image

Onze inzet voor het klimaat

Ter bevestiging van ons engagement is de Artsana Group, waar wij deel van uitmaken, gerangschikt onder de 100 meest klimaatbewuste bedrijven van Italië* in 2022. De vermindering van de uitstoot van broeikasgassen is een van de gebieden waarop wij vinden dat wij de grootste verantwoordelijkheid hebben.


*Statista en Corriere della Sera-Pianeta 2030 onderzoek "De meest klimaatbewuste bedrijven".

card-image

Onze solidariteitsprojecten

Wij steunen ouders en allen die voor kinderen zorgen. Daarbij steunen we mensen in nood met concrete initiatieven.

card-image

Onze inzet voor het ouderschap

Wij steunen alle dimensies van ouderschap en daarom hebben wij in de loop der jaren een aantal interne initiatieven gelanceerd om de wens van onze medewerkers om ouders te worden concreet te ondersteunen.