De juiste schoenen voor zijn kleine voetjes.

Schoenen spelen een essentiële rol in de fysiologische ontwikkeling van de voeten en moeten dus met zorg worden gekozen.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/nl_BE/dwba68bb8e/site/advice-pages/Primi-passi.jpg

De voeten spelen een essentiële rol in de ontwikkeling van een kind, die veel verder gaat dan alleen het handhaven van een staande positie. De eerste levensjaren zijn een cruciale periode om voetproblemen op volwassen leeftijd te voorkomen. Het is daarom essentieel om schoenen te gebruiken die de fysiologische ontwikkeling van de voet respecteren.

DE JUISTE SCHOEN VOOR ELKE LEEFTIJD

In elke levensfase, van de geboorte tot het kruipen en de eerste stapjes, is het belangrijk om de juiste schoen te kiezen die de fysiologische ontwikkeling van de voet respecteert, zodat ze geleidelijk de juiste stappen leren zetten.

HOE KIES JE DE JUISTE MAAT

De schoenmaat van je kind moet geschikt zijn en mag geen compressie van de voet in de schoen veroorzaken. Gezien de snelle groei van kindervoeten kan de schoenmaat in de loop van het jaar enkele maten verschillen. De regel van onze grootmoeders, die hun duim tussen de grote teen van de baby en de punt van de schoen plaatsten en controleerden of er nog ruimte was, omdat de grote teen nooit mag worden platgedrukt op de punt van de schoen, is nog steeds van toepassing.

Het is ook belangrijk om de maat elke drie of vier maanden te controleren, omdat de voet voortdurend verandert.

GEBRUIKTE SCHOENEN KUN JE BETER VERMIJDEN

Kinderorthopedische specialisten raden af om schoenen te hergebruiken die eerder door broertjes of zusjes zijn gebruikt, omdat de schoenen die het kind twee of drie maanden heeft gebruikt de morfologie van de voet van het kind aannemen. Het is daarom beter om voor nieuwe schoenen te kiezen en gebruikte schoenen niet opnieuw te gebruiken, tenzij ze heel weinig gebruikt zijn.