Zijn eerste schoenen.

De schoenen bedekken en beschermen de voetjes van de kleintjes, terwijl ze vrij kunnen bewegen.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dwa888f015/site/advice-pages/premiers-pas/ses-premieres-chaussures/24-1394560232823.jpg

De voet speelt een essentiële rol in de motorische ontwikkeling van het kind. Hij moet worden beschermd en gerespecteerd met schoenen die zijn fysiologische ontwikkeling volgen en bevorderen.

Tijdens de eerste maanden fungeert de voet van een kind als een zintuig, dat reageert op alle externe prikkels. Het kind gebruikt het om de voorwerpen rondom hem te verkennen en aan te raken.

Omdat hij nog maar gedeeltelijk verbeend is, is de babyvoet gevoelig voor allerlei prikkels, zelfs de lichtste, zoals de houding die het kind aanneemt om te slapen. Daarom verdient het de voorkeur het kind zo vaak mogelijk op blote voeten te laten en schoenen alleen te gebruiken om zijn tere voetjes te beschermen tegen de kou of tegen eventuele schokken.

Er moet worden gekozen voor lichte, comfortabele en soepele schoenen van zacht, ademend materiaal, met een afgeronde vorm die de voet vrij laat bewegen en een brede opening om gemakkelijk aan te trekken.