Een aangepast huis voor de veiligheid van de baby

Hoe beperkt u het risico op ongevallen thuis?

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dwa27921eb/site/advice-pages/securite/securite-bebe-a-la-maison/casa in sicurezza.jpg

Het doel: een huis dat klaar is voor een baby

In huis kunnen allerlei vermijdbare gevaren schuilgaan: vallen, brandwonden en vergiftiging behoren tot de meest voorkomende. Het huis veilig en geschikt maken voor een baby is het eerste waar nieuwe ouders voor moeten zorgen, door aandacht te besteden aan verborgen risico's en vanaf het begin de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Er zijn verschillende accessoires op de markt om deze taak te vergemakkelijken.

Vanaf de geboorte alert

Zodra ze in huis komen, mogen baby's niet alleen worden gelaten op het bed, op het aankleedkussen, op de bank, in de kinderstoel of in bad. Het is belangrijk hen geen speelgoed te geven met te kleine onderdelen, die zij per ongeluk zouden kunnen inslikken, en geen lekstokken of speelgoed met touwtjes die per ongeluk om hun nek gewikkeld zouden kunnen raken in het bed achter te laten.

Rood alarm! Nu kruipen ze!

Voordat ze beginnen te kruipen, moeten eerst alle stopcontacten worden afgedekt en moet de toegang tot gevaarlijke stoffen, zoals schoonmaakmiddelen, geneesmiddelen en giftige stoffen, worden voorkomen. Er zijn stopcontactdeksels en deursloten op de markt die gevaarlijke exploratie moeten voorkomen. Andere belangrijke stappen zijn het installeren van barrières waar trappen beginnen, het beveiligen van ramen en balkons en het voorkomen van toegang tot de kookplaat.

Als ze lopen, zijn ze een kleine verkenner.

Als ze ongeveer een jaar oud zijn, begint je baby rechtop te staan en alle hoeken van het huis te verkennen. Het is belangrijk dat hun nieuwsgierigheid wordt bevredigd, maar ook beschermd. Om het huis klaar en veilig te maken voor uw baby: bedek hoge hoeken en bovenste stopcontacten; maak tapijten vast aan de vloer; laat geen lucifers, aanstekers, alcohol, brandbare vloeistoffen of messen achter; laat het strijkijzer niet onbeheerd achter; en let op kleine voorwerpen in huis zoals tassen, mobiele telefoons, afstandsbedieningen en sleutels. Maar een lijst van de veiligheidsmaatregelen die je voor hen moet nemen kan nooit genoeg zijn. Het beste advies is om nooit op je hoede te zijn.

Op de Chicco website vind je al onze veiligheidsaccessoires voor baby's: stopcontactdeksels, deurstoppen, veiligheidsgordels, traphekjes, tafelhoeken, enz.