Hoe bereid je een bad voor baby voor?

Het dagelijkse badje, vooral in de eerste maanden, is een moment van knuffelen en ontspanning voor moeder en baby.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dw12ec7b9c/site/advice-pages/hygiene-et-bain/des-bains-et-des-calins/preparare-bagnetto-3.jpg

Wanneer moet de baby in bad?

Badtijd voor pasgeborenen is niet alleen een kwestie van hygiëne - het is een nieuwe kans om te knuffelen, contact te hebben met mama en vertrouwd te raken met het water.

Baden werkt ontspannend en kan een goede manier zijn om de slaap te bevorderen. Daarom is het raadzaam dit ritueel uit te voeren vlak voor de laatste maaltijd van de avond.

De juiste badtemperatuur

Bij de voorbereiding van het bad van de baby is het essentieel om altijd de temperatuur van het water te controleren met een geschikte thermometer. Het mag niet warmer worden dan 36-37 graden, terwijl de kamertemperatuur ongeveer 23 graden moet zijn om te voorkomen dat de baby het koud krijgt.

Specifieke badproducten

Wanneer u een peuter in bad doet, moet u specifieke producten gebruiken die geschikt zijn voor de tere huid van de baby - ze mogen geen zeep of oppervlakteactieve stoffen van het SLES-type bevatten. De eerste dagen mag slechts één lichaams- en haarproduct worden gebruikt; dit moet speciaal zijn ontworpen om de huid van de pasgeborene te kalmeren en te hydrateren met een niet-irriterende Ph.

Alles binnen handbereik

Bij de voorbereiding van het bad is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt voordat je begint. Alles moet binnen handbereik zijn, zodat u de baby niet alleen hoeft te laten in het babybadje of op het aankleedkussen.

Zodra de baby uit bad is, moet hij of zij onmiddellijk in een badjas of badstof handdoek worden gewikkeld, afhankelijk van wat voor het kind comfortabeler is, en vervolgens zonder wrijven worden afgedroogd.

Verleng de badtijd met een massage

Een bad, vooral wanneer gevolgd door een massage, biedt een gelegenheid om de relatie tussen moeder en kind te versterken en de ontwikkeling van de baby te bevorderen. Vochtinbrengende emolliënten kunnen worden gebruikt om de huid van de baby te masseren, vooral als deze droog is.