De dagelijkse hygiëne van de baby: Ons advies

Dagelijkse babyhygiëne is belangrijk en vereist veel zorg en aandacht.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dwa59cac21/site/advice-pages/hygiene-et-bain/hygiene-quotidienne-bebe-conseils/igiene-quotidiana-neonato.jpg

Voor veel ouders kan het verzorgen van de dagelijkse hygiëne van de baby, vooral in de eerste dagen na de geboorte, een beetje ontmoedigend zijn. U hoeft alleen maar de volgende tips toe te passen om van de dagelijkse verzorging een aangename en rustige ervaring te maken. Het beste moment is na het bad, als de baby rustig en ontspannen is.

Hoe maak je de oren van je baby schoon?

De oren moeten regelmatig, meerdere keren per week, worden schoongemaakt met een wattenstaafje - en idealiter een speciaal babystaafje. Alleen de pinna, d.w.z. het zichtbare buitenste gedeelte, moet worden schoongemaakt.

Hoe maak je de ogen van je baby schoon?

De ogen kunnen worden gereinigd met een klein steriel gaasje gedrenkt in een zoutoplossing.

Hoe en wanneer babynagels knippen

De nagels moeten vaak worden geknipt om te voorkomen dat de baby zich krabt. U kunt het beste een speciaal schaartje met afgeronde punten of een nagelvijl gebruiken. Teen- en vingernagels moeten recht worden geknipt om ingegroeide teennagels te voorkomen. De nagels van de baby knippen kan ingewikkeld zijn en kan het beste gebeuren als de baby ontspannen is of slaapt.

Hoe maak je de neus van je baby schoon?

Ook de neus heeft aandacht nodig, want vrij ademen door de neus vergemakkelijkt het voeden en bevordert een goede slaap. Een milde zoutoplossing kan worden gebruikt om de neusgaten na elkaar te spoelen.

Mondhygiëne: wanneer beginnen?

Om de dagelijkse reiniging te vervolledigen, is het belangrijk de mondhygiëne niet te vergeten, zelfs als uw baby nog heel jong is en nog geen tanden heeft.

Het tandvlees kan na de voeding worden gereinigd met een specifieke gel die de mond van de baby reinigt.