Dicht bij jou...

Slapen met de baby? Ja, maar hier zijn enkele regels om te onthouden

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dw4a730edb/site/advice-pages/sommeil/tout-pres-de-toi/DORMIRE_VICINO_NEONATO.jpg

Veel studies bevestigen de voordelen van slapen met je baby. Maar er zijn een aantal belangrijke regels die moeten worden gevolgd om ervoor te zorgen dat de nachten in een rustige en veilige omgeving worden doorgebracht.

Steeds meer ouders kiezen ervoor om 's nachts bij hun kind te slapen, althans de eerste maanden, door het naar de kamer van papa en mama te brengen.

Tegenwoordig zijn deskundigen van mening dat deze nabijheid positief is, niet alleen voor de gemoedsrust van de ouders, maar ook voor het welzijn van het kind, in die zin dat het zijn biologische ritme kan synchroniseren met dat van de ouders.

Bovendien helpt de praktijk van het slapen met je baby, ook bekend als co-sleeping, om deze speciale band tussen baby, papa en mama te versterken, met behulp van een co-sleepingwieg.

Met een paar trucjes is het mogelijk en zelfs aan te raden om met je kind te slapen en zoete momenten van intimiteit te delen en elkaar te leren kennen, adem na adem, nacht na nacht.

Nooit in het grote bed!

Vooral in de eerste maanden na de geboorte is het riskant om uw kind bij u in bed te laten slapen, misschien tussen mama en papa in, en het wordt afgeraden - het kan leiden tot pletten, per ongeluk vallen en zelfs verstikking, vooral bij pasgeborenen.


Het is veel beter een wieg te kiezen die dicht bij het bed kan worden geplaatst of eraan kan worden vastgemaakt: dit maakt nabijheid mogelijk en is handig voor het geven van borstvoeding. Tegelijkertijd heeft iedereen zijn eigen ruimte en is de baby veilig.

Geen tabaksrook, geen sterke geur

Als vader en moeder roken, wordt co-sleeping afgeraden. Rook blijft in de lucht hangen maar ook op de kleding en langdurige nabijheid van de peuter kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Het is ook het beste om sterk ruikende bodylotions of crèmes te vermijden en haarlak te vermijden.

Dus ja, u kunt met uw kind slapen, maar alleen in een veilige en serene omgeving.