Houd de baby altijd in de gaten

Geleid door het instinct om hun kinderen te beschermen, houden ouders hen altijd in de gaten, zelfs als de baby slaapt.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dw3df70573/site/advice-pages/securite/toujours-un-oeil-sur-bebe/baby-monitor.jpg

Nog voor het kind geboren is, beginnen moeder en kind deze relatie van intiem begrip te ontwikkelen, die in de eerste maanden van het leven van de baby zal groeien en zich later in verschillende vormen zal consolideren.


Van zijn kant zal de vader zijn kind geleidelijk leren kennen en begrijpen door betrokken te raken bij de dagelijkse verzorging van de baby. Baden, verschonen en knuffelen voor het slapen gaan zijn belangrijke momenten voor binding en communicatie. Deze instinctieve behoefte om de baby te verzorgen en te beschermen zorgt ervoor dat ouders hun kind voortdurend in de gaten moeten houden en aan elk detail moeten denken om mogelijke problemen te voorkomen.

De baby in de gaten houden, zelfs tijdens de slaap

Een paar maanden na de geboorte, wanneer de baby alleen in de kamer slaapt, hebben ouders een nog grotere behoefte om op hun kind te letten terwijl het slaapt, wakker is, huilt en speelt. Bovendien is slaap een bron van angst voor ouders. Vooral in de eerste maanden betekent dit een tijdelijke vorm van scheiding van de baby, waardoor beide ouders zich bij het minste geluid naar hun kind haasten, hem of haar aankijken, aanraken en zich ervan verzekeren dat alles in orde is.

Daarom zijn audio- of videobewakingssystemen of babyfoons een goede manier om ouders wat gemoedsrust te geven door hen in staat te stellen zonder zorgen hun dagelijkse bezigheden uit te voeren en hun kind in de gaten te houden alsof het bij hen is.

Babyfoons: wat zijn dat?

De eenvoudigste babyfoons zijn audioversies die elk geluid van de baby op afstand doorgeven - ze werken min of meer als een walkietalkie.

Met deze apparaten kunnen we weglopen uit de babykamer, in het vertrouwen dat we elk geluid van ons kind zullen horen.

De meest geavanceerde babyfoons hebben naast geluidsoverdracht ook een videofunctie; ze zijn verbonden met videocamera's waarmee de ouders hun kind kunnen zien, voor nog meer veiligheid.